Romania

15 parasta paikkaa vierailla Romaniassa – osa 2

15 parasta paikkaa vierailla Romaniassa – osa 2

 

Romania ei ehkä kaikille tule ensimmäisenä mieleen, kun ovat suunnittelemassa seuraavaa lomamatkaa, mutta saatat yllättyä kuinka paljon maalla on tarjottavaa. Historiallisia rakennuksia ja kyliä, kaunista luontoa ja upeaa taidetta. Monet tietävät vain vähän Romaniasta, ja siksi halusimme kertoa siitä hieman enemmän ja listata 15 näkemisen arvoista kohdetta Romaniassa.

Sibiu

Sibiu, joka oli aikoinaan osa Unkaria, on peräisin 12-luvun alusta. Kaupunki sijaitsee Transilvanian alueella, joka tunnetaan vampyyrien, kuten Draculan kotikaupunkina, mutta on hyvin epätodennäköistä, että vierailijat törmäisivät sellaisiin tänä päivänä. Sen sijaan matkustajat löytävät 15-luvulta lähtien käytössä olevan Grand -tornin ja barokkirakennukset, Bukenthal palatsi mukaan lukien, joka on yhden maailman vanhimpien museoiden koti. Täällä vieraillessa saatat myös haluta etsiä jäänteitä vanhoista linnoituksista, joita käytettiin puolustamaan kaupunkia satoja vuosia sitten.

Sighisoara

Myös Transilvanian alueella sijaitseva Sighisoara on yksi parhaista paikoista Romaniassa sen kauniin säilyneen kaupungin ympäri juokseva muurin vuoksi. 12. vuosisadan aikana Unkarin kuningas kutsui Saksan käsityöläiset ja kauppiaat, Transylvanian saksit, tänne asumaan ja puolustamaan rajaa. He perustivat kukoistavan kaupankäynnin kaupungin tänne ja linnoituksen, jonka voi nähdä siellä tänäkin päivänä. Sitä laajennettiin 1400-luvulla. Joka heinäkuussa keskiaikainen festivaali järjestetään vanhassa linnoituksessa. Kaupungin maamerkki on kellotorni, joka on vuonna 1556 rakennettu 64 metrinen torni.

Sphinx ja Babele

Bucegi -vuoristossa Sphinx ja Babele ovat kaksi säännöllisesti vierailtua luonnollista kalliomuodostusta. Tuulen ja sateen muodostamat muodostelmat sijaitsevat noin 10 minuutin kävelymatkan päässä toisistaan yli 2 000 metrin korkeudessa. Sphinx löydettiin vuoden 1900 aikoina. Se sai kuitenkin nimensä, joka viittaa Gizan suuren Sphinxiin, vuonna 1936, kun se tunnustettiin tietystä kulmasta katsottuna näyttävän samalta. Babele, joka tarkoittaa “vanha nainen”, on nimi sienten muotoisille muodostelmalle. Pääset katsomaan Sphinx ja Babelea köysiradalla Bustenista, autolla tai jalan.

Sphinx ja Babele

Pelesin linna

Tämä poikkeuksellinen esimerkki uusrenessanssin arkkitehtuurista on yksi maan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Linnoitus on koristeltu koristeellisilla kivillä, veistetyllä puulla ja lasimaalauksilla, ja se on viehättävä ja pelottava, kun otetaan huomioon panoraamanäkymät Karpaattien vuorille. Kuningas Carol rakensin tämän linnan 1800-luvun lopulla kesämökiksi. Nykyään upea rakennus toimii museona, joka esittelee kokoelman taidetta, panssareita ja aseita. Tutustu 160 huoneeseen ja puutarhaan opastetulla kierroksella.

Branin linna

Vahva, mutta tyylikäs Branin linna, joka on peräisin vuodelta 1377, on yksi Romanian tärkeimmistä kohteista. Tämä johtuu pääasiassa sen assosiaatiosta tiettyyn vampyyriin, sillä tätä keskiaikaista kukkulalla seisovaa linnaa markkinoidaan Bram Stoker inspiraationa Draculan linnaan. Valitettavasti mainetta koskeva maininta saattaa olla harhaanjohtavaa, koska useat muut maan linnat ovat väittäneet liittyvänsä Stokerin kuuluisaan vampyyriin. Linna istuu Transilvanian ja Wallachian rajalla, ja se on avoin museona, joka esittelee Marie -nimisen kuningattaren hankkimaa taidetta ja huonekaluja. Tämä kuningatar kutsui linnaa kodikseen 1920.

Branin linna

Kulttuuripalatsi

Käy Iasin kaupungissa ja löydä kaunis neogothyyttinen rakennus, joka toimii Romanian kulttuuripalatsina. Rakennuksessa on 298 huonetta koko 390 000 neliömetrin päällä. Näitä museoita ovat tiede- ja teknologiamuseo, Moldovan etnografinen museo, taidemuseo ja Moldovan historiamuseo. Kulttuuripalatsi rakennettiin vuosien 1906 ja 1925 välisenä aikana korvaamaan vanhan Moldovan kuninkaallisen kadun rauniot, jotka juontavat juurensa vuoteen 1434 asti. Ennen kuin museot muuttivat sinne, rakennus toimi hallinto- ja oikeuspalatsina. Rakennus on listattu historialliseksi monumentiksi kansallisessa rekisterissä.

Transalpina

Ota luonnonkaunis roadtrip Transalpinassa tai DN67C -tiellä, joka on kaareva alppitie, joka leikkaa Etelä-Karpaattien Parâng -vuorten halki. Se on yksi maan korkeimmista teistä, ja paikalliset ovat kutsuneet sitä kuninkaantieksi ja paholaisen poluksi. Urdele Pass on tien korkein kohta, jonka korkeus on 2,145 metriä merenpinnan yläpuolella. Tie kulkee Novacin ja Sebeksen välillä ja kulkee neljän maakunnan kautta. Upeat vuoristomaisemat ovat taatut.

Transalpina


© 2021 Romania