Romania

15 parasta paikkaa vierailla Romaniassa – osa 1

Balkanin niemimaalla sijaitseva Romania on kontrastien maa. Entinen Neuvostoliiton liittolainen on vuosien varrella kuulunut roomalaisille, jotka antoivat nimen maalle, unkarilaisille ja ottomaaneille. Se on täynnä viehättäviä vanhoja kaupunkeja, vuoristoalueita, jotka tarjoavat loistavia hiihtomaastoja ja kasvavaa taidetta. Maan kuuluisin kansalainen on varmasti vampyyri Dracula, joka on kuvitteellinen hahmo, joka löydettiin Transilvaniasta. Tässä on yleiskatsaus parhaista paikoista, joissa kannattaa käydä Romaniassa.

Tonavan suisto

Suurin osa Tonavan suistosta, Euroopan toiseksi suurimmasta deltajoesta, sijaitsee Romaniassa. Alun perin osa mustaa merta, Tonavan suisto on hyvä paikka tarkkailla luontoa. Siellä asuu monia Euroopan erikoisempia ja ainutlaatuisimpia kasveja ja eläimiä sekä 23 eri ekosysteemiä, joista osa kuuluu maailman suurimpiin kosteikkoihin. Aikaisemmat kävijät kehuvat upeita auringonlaskuja ja suosittelevat käymään hitaalla veneajelulla joella.

Cluj-Napoca

Maan suurimman yliopiston kotikaupunki Cluj-Napocaa pidetään Transylvanian historiallisen alueen epävirallisena pääkaupunkina. Kaupunki, joka on Rooman asuttamisen edeltävältä ajalta, on yksi Romanian taide- ja kulttuurikeskuksista. Suuren unkarilaisen väestön koti, Cluj-Napocassa on yksi Unkarin kuningasta kunnioittava patsas. Rakennettu 14-luvulla, goottilainen Pyhän Mikaelin kirkko on maan korkein kirkkotorni. Entisessä palatsissa sijaitsevassa kansallisessa taidemuseossa on suuri romaanilaisten taiteilijoiden taidekokoelma.

Mamaia

Mustanmeren rannalla sijaitseva Mamaia on Romanian suosituin merenrantakohde. Mamaia on pieni ja se sijaitsee noin 8 km pitkällä maakaistaleella. Mamaiassa on upeat valkoiset hiekkarannat, jotka ovat kuin tehdyt auringonottoon tai rentoon kesäpäivän viettoon. Mamaiassa on vesipuisto, mutta se on rajoitettu pienille lapsille. Aikuiset voivat kuitenkin nauttia muutamia oppitunteja surffaus akatemiassa.

Timisoara

Länsi-Romaniassa sijaitseva Timisoara on yksi maan suurimmista kaupungeista, jonka uskotaan olevan rakennettu 1200-luvun alkupuolella. Se oli kerran osa ottomaanien valtakuntaa mutta se oli myös ensimmäinen eurooppalainen kaupunki, jossa oli sähköisiä katuvalaisimia. Kaupunki on palannut takaisin, toisen maailmansodan pommitusten ja niistä syntyneiden vahinkojen jälkeen. Toisin kuin monet eurooppalaiset katedraalit, Timisoara ortodoksinen katedraali rakennettiin vasta 1900-luvulla, mutta on merkittävä 11 tornistaan ja sen sisältämistä monista historiallista, uskonnollisista esineistään sekä vanhoista ikonimaalauksistaan.

Timisoara

Bukarest

Bukarest on kaupunki, jossa yhdistyvät vanha ja uusi. Vierailijat saattavat kohdata vuosisatoja vanhan rakennuksen, modernin kerrostalon ja kommunistimaisen rakennuksen kaikki samassa korttelissa. Tässä uudenaikaistuvassa eurooppalaisessa pääkaupungissa on suurin parlamenttitalo maailmassa, jossa on 3 100 huonetta ja on 12 kerroksinen. Opastuskierroksia tässä vaikuttavassa rakennuksessa, joka on rakennettu vuonna 1984, annetaan usein koko päivän. Bukarestissa on myös vanha kaupunki, josta löydät kapeita mukulakivikatuja ja vanhoja rakennuksia, kuten keskiaikaisia kirkkoja.

Sinaia

Sinaia on vuoristokyläkaupunki, joka kasvoi Mount Sinai -nimisen luostarin ympärille. Luostari, joka sisältää jäljennöksen ensimmäisestä Raamatusta, joka on painettu Romaniassa, on nykyisin suosittu nähtävyys turisteille, jotka nauttivat kesällä vaelluksista ja melkoisen mahtavista laskettelurinteistä talvella. Kuningas Charles I rakensi kesämökkinsä, joka tunnetaan nimellä Peles-linna, Sinaian lähelle. Se on myös suosittu matkailukohde. Kaupunki on tunnettu siitä, että heillä on kauniita kukkia, mutta matkailijat, jotka noukkivat niitä, voivat löytää itsensä kuumilta vesiltä, koska tämä ei ole sallittua.

Sinaia

Brasov

Romaniassa sijaitseva Brasov tarjoaa kaikkea dynaamisesta modernista kaupunkielämästä vanhan maailman charmiin ja kiehtovaan maisemaan. Karpaattien ympäröimää kaupunkia katsotaan vuoristokeskukseksi, jossa on hiihto- ja luistelu- alueita. Huippu nähtävyys on musta kirkko, joka nimettiin goottilaiseksi katedraaliksi, koska 17-luvulla valtava tulipalo poltti kivet. Vierailijat voivat myös haluta kävellä Rope Street -kadulla, joka on maan kapein katu.

Maalatut luostarit

Kaikkein viehättävimpiä nähtävyyksiä Romaniassa ovat Bukovin maalaamat luostarit maan koillisosassa. Niiden maalatut ulkoseinät on sisustettu hienoilla 15. ja 16. vuosisadan freskoilla, joissa on pyhimysten ja profeettojen muotokuvia, Jeesuksen elämän kohtauksia, enkelien ja demonien sekä taivaan ja helvetin kuvia. Parhaiten säilyneitä ovat Humorin, Moldovitan, Patrautin, Probotan, Suceavan, Sucevitan ja Voronetin luostarit.

Maalatut luostarit


© 2021 Romania